سوله های تیرورقی

نوعی دیگر از انواع سازه، سوله ی تیر ورقی می باشد که با نام های مشابه دیگر: سوله سنگین و سوله قدیمی و سوله سنتی و صنعتی هم گفته می شود ،هر یک از سوله ها با توجه به ساختار آن ها شامل تشابه و تفاوت هایی هستند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند، تفاوت سوله ها باهم باعث شده است که در سازه و نوع اجرا و کاربری باهم کاملا متفاوت باشندسوله تیرورقی همان طور که از نامش پیداست سازه هایی هستند که توسط تیرورق هایی از جنس فولاد و آهن یا ورق سیاه ساخته می شوند .تا قبل از ابداع سوله تیر ورقی، تیرآهن یکی از قدیمی ترین المان های ساخت اسکلت فلزی به شمار می آمد که به روش ریخته گری و در کارخانجات عظیم ذوب آهن تولید می شد.

مزایا سوله تیرورقی

سوله ها در سبک های مختلفی عرضه می شوند و ساخت سوله تیرورقی یکی از سبک های قدیمی و البته پایدار است. یکی از مهمترین مزایای سوله های تیرورقی این است که قابلیت جابجایی در صورت پیچ و مهره بودن دارد. همینطور امکان نصب آن به واسطه جرثقیل های سقفی نیز فراهم شده است. این سوله ها به شکل طبقاتی ساخته می شوند. از سوی دیگر قطعاتی که برای ساخت این سوله ها اجرا می شوند قابلیت بازیافت دارند. قطعات سوله تیرورقی به سادگی باز و بسته می شود و تعمیر آن نیز آسان است. اما یک سری محدودیت ها نیز وجود دارد.

معایب سوله تیرورقی

اول از هر چیز اینکه محدودیت در ابعاد دهانه سوله ها دیده می شود. یعنی ساخت سوله تیرورقی با دهانه های بسیار بزرگ امکانپذیر نیست. از سوی دیگر این سازه وزن بالایی دارد و نمی توان از وزن آن کاست. وزن بالا به معنی قیمت تمام شده سوله است و در نهایت سبب می شود که کیفیت سوله زیر سوال نرود.

سوله تیرورق

قیمت سوله تیرورقی

قیمت سوله تیرورقی به عوامل مختلفی مثل ابعاد سوله، شیب سقف سوله، وزن سوله و… بستگی دارد .

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در رابطه با قیمت سوله تیرورقی با گروه صنعتی مبتکرسازان در تماس باشید .

اجزای سوله تیرورق

سوله تیر ورقی از اجزای مختلفی تشکیل می شود که هر یک در طراحی و ساخت، نیاز به دقت بالا و تلرانس پایین دارند تا خروجی حاصل از ضریب اطمینان بالایی برخوردار باشد. در ادامه به معرفی اجمالی در مورد اجزای این سازه خواهیم پرداخت.البته ناگفته نماند که نکات فنی در خصوص اجزای سوله تیر ورقی بسیار است و در این مقاله، صرفاً قرار است یک آشنایی اولیه و مقدماتی حاصل گردد.

ستون:

ستون ها اصلی ترین جزء از اسکلت سوله هستند که بعد از اجرای فونداسیون، بر روی صفحه ستون ها سوار شده و با پیچ و مهره محکم می شوند. تراز کردن و شاقول بندی ستون ها باید با دقت بالایی انجام شود تا به اصطلاح، سوله گونیا باشد.در غیر این صورت نمی توان به سازه نهایی اعتماد کرد.

رفتر:

المان های هشتی شکل سقف سوله را رفتر می گویند که هر کدام از دو قطعه تیر ورق مجزا ساخته می شوند. این دو تکه به صورت مجزا به محل نصب حمل می شوند، سپس پای کار مونتاژ شده و توسط جرثقیل به بالا کشیده می شوند. بسته به طول سوله، تعداد مناسب و مقتضی از رفترها مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا در نهایت، استراکچر سقف سوله را به عنوان مهم ترین قسمت از سازه تشکیل دهند.

استرات:

اجزای افقی از جنس پروفیل قوطی هستند که در امتداد طول سوله نصب می شود تا قاب های متوالی به یکدیگر متصل شوند و به انتقال نیروهای وارده کمک شود.استرات در کل به عنوان یک تکیه گاه جانبی و کناری مورد استفاده قرار می گیرد که طول آن معمولاً بین ۴ الی ۸ متر متغیر می باشد. نصب اصولی استرات به این صورت است که با کمک اتصالات فلنجی، از یک سر به ستون اصلی و از سر دیگر به جان تیر میانی متصل می گردد.

پرلین:

از جمله اتصالات فرعی سوله هستند که معمولاً از جنس پروفیل زِد ساخته می شوند تا استحکامات سقف سوله را تأمین نمایند. البته گاهی از پروفیل های نبشی یا ناودانی نیز برای ساخت این اجزا به جای پروفیل زِد استفاده می شود.

انواع مهاربندها:

اسکلت سوله بسیار حساس و آسیب پذیر است و از این رو، باید به طرق مختلف و از چندین جهت مهار شود. بادبند، سینه‌بند، میل مهار یا سگراد، و وال پُست، از جمله مهم ترین مهار ها در ساخت سوله هستند که استفاده مناسب و به جا از تمام آنها، استواری اسکلت فلزی را تضمین خواهد کرد. بدیهی است عدم بهره گیری از این اجزا در زمان و مکان مناسب، استراکچر سوله را متزلزل و غیر قابل اعتماد خواهد ساخت.

نمونه پروژه های اجرا شده سوله تیرورق