شرایط احداث کارخانه در ایران به چه صورتی می باشد؟
ساخت کارخانه به منظور ارتقای سطح اقتصاد در کشور و پایین آمدن بیکاری و بالا رفتن سطح رفاه خانواده از ملزمات هر کشوری به حساب می آید.
قبل از هر کاری به منظور ساخت و احداث کارخانه نیاز به گرفتن سه مجوز از وزارت صنایع کشور شامل:
- پروانه احداث
- گرفتن موافقت اصولی
- پروانه بهره برداری
به منظور اخذ جواز تاسیس به صورت قانونی مراحل خاص خود را باید طی کرد. در ابتدا می بایست به اداره صنعت معدن شهر مورد نظر مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنید. پس از تایید کارشناس به منظور اخذ جواز میتوانید کار خود را شروع کنید. در ضمن برای گرفتن جواز تاسیس تست عدم اعتیاد و برگه عدم سوءپیشینه، تاییدیه اداره نظارت، مجوزهای لازم از دارایی و شهرداری نیاز است.
به منظور گرفتن جواز تاسیس کارخانه تعیین کاربری از کارهای اولیه حساب می شود و بنا به نوع کاربری جواز تاسیس از سوی سه ارگان۱- وزارت بهداشت ۲- وزارت صنعت و معدن ۳- جهاد کشاورزی صادر می شود.
شرایط اخذ جواز تاسیس:
- تابعیت ایرانی
- سن حداقل ۲۰ سال
- داشتن گواهی پایان خدمت
- سلامت عقلی و روانی
مدت زمان اعتبار مجوز تاسیس کارخانه:
مدت زمان اعتبار جواز تاسیس کارخانه یک سال است و اگر بیش از این تایم طول بکشد باید جواز را تمدید کرد.
زمین مناسب کارخانه:
هر زمینی اجازه احداث کارخانه را ندارد حتی اگر خارج از شهر باشد و فقط باید در شهرک های صنعتی باشد.
ساخت کارخانه:
به منظور ساخت کارخانه می توان از سوله ها استفاده کرد که با توجه به نوع کاربری طراحی و شکل و نوع سوله ها متفاوت است. امروزه ساخت سوله در احداث کارخانه ها و انبارها پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته اند.
مراحل ساخت کارخانه :
- طراحی نقشه های جانمایی و مشاوره های لازم قبل از ساخت
- طراحی سه بعدی درونی و بیرونی شماتیک اولیه
- عملیات خاک برداری
- پی ریزی و فونداسیون
- با توجه به نقشه های طراحی شده اسکلت فلزی نصب می شود.
- اجرای پوشش سقف و دیوار
- پوشش کف سوله کارخانه
- اجرای نمای سوله کارخانه
سوله کارخانه:
امروزه برای ساخت کارخانه ها از صنعت سوله سازی استفاده می شود. که میتواند سوله ها چند طبقه و یا دارای چندین دهنه و سالن باشند و هر سالن بنا بر کاربری تجهیزات مربوط به خود را بگیرد. سوله مربوط به قسمت اداری کارخانه و یا انبار و سردخانه، همه گی براساس اصول مهندسی نیاز به تجهیزات خاص خود دارند.
انواع قسمت های سوله های کارخانه :
یک سوله صنعتی با کاربری کارخانه دارای قسمت های مختلفی است. از جمله: سوله خط تولید، سوله های انبار، سوله های قسمت های اداری.
سوله های خط تولید:
این سوله ها عموما بزرگ هستند با ارتفاع زیاد که تجهیزات صنعتی بتواند به راحتی در داخل سوله کار کنند. سوله های خط تولید به منظور بهره برداری و ساخت یک محصول است مثلا محصولات غذایی ، تولید کارتن و یا پلاستیک و… . سوله هایی که برای خط تولید کارخانه استفاده می شوند انواع مختلفی هستند مثلا سوله های یو بی ام که خیلی سبک و مدرن هستند چرا که سوله های سنگین باعث هزینه های گزافی خواهد شد. سوله های خط تولید باید روشنایی و نورپردازی مناسب و در حد نیاز داشته باشد.
سوله های انبار:
از پرمصرف ترین انواع سوله ها، سوله انبار است. که به منظور نگهداری کالا هاست. انبارهای در اندازه های خیلی بزرگ و با طبقه بندی های مرتب قابل استفاده است. در تجهیز کردن سوله های انبار به کالای انبار شده باید دقت کرد و باید دید که به منظور نگهداری این کالا به چه نوع عایقی نیاز است. به منظور ساخت سوله انبار ما می توانیم از دو نوع سوله خرپایی و یا تیرورق استفاده کنیم. و در این نوع سوله ها، دما و تهویه مناسب ضروری است.
سوله قسمت اداری:
سوله های اداری به چند نوع هستند. و انواع آن براساس کارایی متفاوت است. مثلا گاهی سوله اداری به سوله کارگاهی چسبیده و در مجاورت هم قراردارند و این در موقعی هستنش که نیاز به رفت و آمد مداوم بین قسمت اداری و کارگاهی هست. اما گاهی سوله های اداری مجزا از سوله های کارگاهی هستند و کاملا مجزا ساخته میشوند.
استعلام قیمت ساخت سوله کارخانه:
به منظور استعلام قیمت در ساخت سوله های کارخانه ای می توانید با گروه صنعتی مبتکرسازان که به صورت تخصصی چندین سال در این زمینه کار کرده اند و کارنامه ای درخشان دارند، تماس حاصل کنید.
ما صفر تا صد ساخت سوله را به صورت مهندسی در کنارتان خواهیم بود.