ساخت سوله مدرن
ساخت سوله مدرن و یا مدرنسازی سوله صنعتی به چه معناست؟
باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و دستیابی بشریت به بهرهگیری از هوش مصنوعی صنعت ساختمانسازی بالاخص ساخت سوله و ساختمانهای صنعتی رشد بسزایی نموده است. در این روند ساخت استراکچرهای فلزی رو به رشد نهاده و سعی در کاهش بار متمرکز آنان و افزایش ایستایی و استحکام مورد نیاز و تاییدیه مهندسی شده است.
روند ساخت سوله مدرن
ساخت سوله مدرن یا مدرنسازی سوله به معنای بهرهبرداری از ابنیه صنعتی در راستای حفظ شاخصهی پایداری محیطی با درنظر گرفتن زیرشاخصهای پایداری اقتصادی و اجتماعی خواهد بود. در این روند کلیهی قطعات و اتصالات بدون هیچگونه کسری و یا کاهشی طبق نقشههای فنی و زیرنظر مهندسین و استادکاران ماهر و با تجربه، در کارخانجات اسکلت فلزی طراحی، تولید و در محل پروژه اجرایی میگردد.
ساخت سوله به روش مدرن اشاره به کاهش وزن سازهای و افزایش استحکام بنا دارد، در این روند مهندسین متخصص در حیطه عمران و معماری استراکچری متناسب با نوع کاربری و درخواست کارفرمایان را طراحی نموده و در سیستمهای نرمافزاری تحت بارگذاری و تستهای گوناگون قرار میدهند.
پس از طی نمودن این مرحله و تست سازه در برابر نیروهایی اعم از بار باد، برف و زلزله و یا نیروهایی که سازه متحمل خواهد شده استراکچری سبکتر از نمونههای پیشین به دست خواهد آمد.
ویژگیهای سولهسازی مدرن
باتوجه به آنچه تاکنون درباب ساخت سوله در تیپبندی سوله مدرن مطرح شد دریافتیم سولههای مدرن وزن اولیه کمتری نسبت به سایر سولههای صنعتی داشته و قیمت اولیهی آنان نسبت به نمونههای مشابه کمتر خواهد بود:
- افزایش استحکام و ایستایی سازه
- کاهش قیمت، مقرون بهصرفه و اقتصادی
- همگام با محیط زیست
- تطابق با ابعاد و اندازههای گوناگون
- قابلیت طراحی و تولید سریع
- قابلیت اجرایی برای انواع صنایع
- انعطافپذیری بالا
- قابلیت توسعهپذیری و گسترش
- سرعت نصب و راهاندازی بالا
- نماساز و ایجاد هویت بصری
مواردی که در بالا بدان اشاره شد برخی از ویژگیهای ساخت سوله به روش ساخت سوله سبک میباشد، فلذا باتوجه اطلاعات فوقالذکر میتوان اذعان نمود که سولههای مدرن همان سولههای سبک صنعتی هستند که طبق استانداردها و آییننامههای بینالمللی طراحی، بهینهسازی و ساخته میشوند.
اجزای تشکیلدهنده سولههای سبک
سوله مدرن نیز همانند سایر ابنیه صنعتی جهت دستیابی به کلی منسجم نیازمند قطعات و اتصالاتی است که از تجمیع آنان میتوان بدان دست یافت:
- قابهای اصلی
- ستون و تیرهای فرعی
- لاپه یا پرلین
- مهاربندهای دیواری و سقفی
- رفترها
- سایهبان
- استرات
- انواع بست
- والپست
- پوشش سقف
- پوششهای دیواری( دیوارچینی، ساندویچپانل و …)
- جرثقیل
- هواکش
- مانیتور و …
انواع سوله سبک صنعتی
ساخت سوله به روش مدرن ادغام اصول زیباییشناسی، نوآوری و خلاقیت فضایی در کنار ایجاد پایداری و کارآمدی سازه خواهد بود. در این روند استفاده از متریالهای منطبق با استانداردهای جهانی و پوشش دهانههای بزرگ بدون ستون میانی با وزنی بهینهسازی شده را زیر نظر دستگاه نظارت مقیم شاهد خواهیم بود.
ساخت سوله مدرن باتوجه به نوع کاربری، موقعیت جغرافیایی محل پروژه و درخواست کارفرمایان قابل اجرا به روشهای ذیل میباشد:
۱-سوله مدرن تیرورق
این سبک از سولهها از قدیمیترین نوع سولههای صنعتی محسوب میگردد که با پیشرفت علم و صنعت از نظر فنی ارتقا یافته است. در ساخت سوله به این روش از مقاطع و اتصالات با وزن بهینه نسبت به نوع مشابه قدیمی استفاده شده است، لذا از نظر وزنی کاهش چشمگیری داشته و از لحاظ قیمتی مقرونبه صرفه و اقتصادیتر خواهد بود.
۲-سوله مدرن خرپایی
سولههای خرپایی از مقاطع مثلثی شکل خرپا و بهمراه اتصالات جوشکاری و یا پیچ و پرچ ساخته میشوند. این قطعات از نظر ظاهری سادهتر میباشد از اینرو در تیپبندی استراکچرهای مینیمال قرار خواهد گرفت.
۳-سوله مدرن ترکیبی
این سبک از سولهها که کاربرد فراوانی در صنعت ساخت سوله به روش مدرن دارد از مقاطع فولادی سبک در پایهها و ستونهای میانی و سقفهایی از سازههای خرپایی ساخته شده است. در این مدل از سولههای مدرن تلفیقی از زیبایی و استحکام سولههای تیرورق و خرپایی خواهد بود. لذا از نظر هویت بصری و اقتصادی گزینه مناسبی برای ساخت سوله صنعتی محسوب میگردد.
۴سوله مدرن فضاکار
از جمله سولههای مدرن صنعتی که کاربرد وسیعی برای پوشش دهانههای بزرگ مانند استادیومها و سالنهای ورزشی و اجتماعات و غیره دارند میتوان به ساخت سوله به روش UBM یا سازههای فضاکار اشاره نمود. این گروه از سازهها نیز جز تیپبندی سازههای مینیمال قرار گرفته و پیشنهاد ما برای سالنهای بزرگی است که نیازمند ستون میانی نبوده و کاربری عمومی دارند.
*جهت مشاوره رایگان برای انوع سولههای مدرن و سبک صنعتی میتوانید همین حالا با کارشناسان فروش گروه صنعتی مبتکرسازان تماس حاصل نمایید*