انواع سوله سبک صنعتی
سوله سبک صنعتی و یا سولههای صنعتی به چه سازهایی اطلاق میگردد؟
اگر شما نیز از دسته صنعتگرانی هستنید که به تازگی ایدهای نوین جهت ساخت ابنیه صنعتی بالاخص سولههای سبک صنعتی جهت احداث کارخانجات یا کارگاههای خود دارید در این مقاله با ما همراه باشید:
سولهی سبک صنعتی
سوله یا shed سازهای با استراکچر فلزی است که با اتصالاتی همانند جوشکاری، پیچ و یا پرچ تولید و اجرا میگردد. تفاوت عمده ساخت سوله به روش قدیمی و ساخت سولههای سبک صنعتی در روند فنی و مهندسی آنان میباشد. سولههای سبک صنعتی طبق استاندارها و آییننامههای مندرج در سازمان نظام مهندسی و ضوابط و مقررات ملی و جهانی توسط مهندسین عمران و معماری، محاسبات، طراحی و اجرا میگردد.
روش ساخت سوله صنعتی
سولههای سبک صنعتی باتوجه به آنچه از نامشان برآیند میگردد به نسبت سایر سولههای کلاسیک، وزنی بهینهسازی شده و متناسبتر خواهند داشت. لذا همین امر سبب کاهش وزن استراکچر فلزی و هزینههای مربوطه به ساخت سوله خواهد شد. کاهش هزینه هرگز به معنای کاهش کیفیت و یا کسری در متریال نخواهد بود، بلکه به معنای کاهش هوشمندانه وزن سازهای یا به اصطلاحا بهینهسازی استراکچر فلزی و استفاده صحیح از مقاطع فولادی با عیار و عیان مشخص خواهد بود.
سولههای صنعتی باتوجه به موارد ذیل قابلیت ساخت به انواع روشهای سوله خرپایی، سوله تیرورق و سوله ترکیبی را دارد:
- موقعیت جغرافیایی
- کاربری سایت پلان
- درخواست کارفرمایان
- ضوابط و استانداردها
سوله خرپایی
ساخت سوله خرپایی صنعتی از جمله پرکاربردترین نوع سازههای مینیمال در دستهبندی سولههای مدرن محسوب میگردد. این سولهها از اتصالات فلزی با مقاطع فولادی بهینهسازی شده مطابق با استانداردها و ضوابط ساخت ابنیه صنعتی طراحی و اجرا میگردد. سولههای خرپایی به نسبت سایر سولههای کلاسیک بهینه و اقتصادی میباشد.
سوله تیرورقی
سولههای تیرورق یا همان سولههای کلاسیک که از دیرباز به عنوان خطی و مشی ساخت سوله کاربرد فراوانی داشتهاند امروزه با تغییر و تحولی در راستای بهینهسازی وزن و کاهش هزینههای ابتدایی ساخت سوله به عنوان پرکاربردترین نوع سولههای سبک صنعتی شناخته شده است. این سولهها باتوجه به دانش روز دنیا و استاندارد و ضوابط فنی و مهندسی به جای استفاده از مقاطع سنگین فولادی با مقاطع سبکتر و مهندسی طراحی و اجرا میگردد. از اینرو علاوه بر کاهش وزن ابتدایی و افزایش استحکام بنا دارا توجیح اقتصادی نیز میباشند.
سوله ترکیبی
سولههای ترکیبی از تلفیق استاندارد سولههای تیرورق در پایه و سقفهای شیبدار هشتی و یا کرو با هندسهی خرپایی طراحی و تولید میگردد. در این سولهها به نسبت سایر نمونهها وزن استراکچر بهنیهتر و استحکام بنا نیز بالاتر خواهد بود. سولههای ترکیبی به دلیل نوین بودنشان و ماهیت بصری متفاوتی که با سایر سازههای مشابه دارند طرفداران زیادی را در حوزه صنعت به خود اختصاص دادهاند.
چرا سوله صنعتی بسازیم؟
باتوجه به آنچه تاکنون بدان اشاره شد دریافتیم سولههای سبک صنعتی علاوهبر کاهش وزن سازه و اقتصادی بودن به دلیل بهرهگیری از روند طراحی مدرن به نسبت سایر سازههای مشابه استحکام بالاتری نیز خواهند داشت و همین امر موجب شده است طرفداران زیادی را در زمره ساخت سوله های صنعتی جذب نمایند.
سولههای صنعتی سبک به دلیل ماهیتشان و طی نمودن فرآیند طراحی فنی و مهندسی در روند ساخت سوله و طراحر آن دارای دقت بالاتری بوده و به نسب روند ساخت سولههای قدیمی دارای توجیحات اقتصادی و ایستایی بالاتری خواهد بود.