روش ساخت سوله سبک
روش ساخت سوله سبک یا بهینهسازی وزن سازه به معنای کاهش حداکثری وزن سازه و استفاده از مقاطع سبک جهت دستیابی به استراکچری استاندارد و مطابق با قوانی و مقررات ملی و بینالمللی میباشد. ساخت سوله به روش بهینهسازی و یا سبکسازی وزن سازه هیچگاه به معنای کسر متریال و عدم توجه کافی در راستای ساخت سازههای صنعتی نبوده،.بلکه به معنای ساخت سوله به روش فنی و مهندسی و استفاده از مقاطع و گریدهای مهندسی و علمی میباشد.
ساختار سولههای سبک
ساخت سوله صنعتی یا اصطلاحا سوله سبک که در این مقاله بدان اشاره شده است دارای مراحل و ضوابطی است که رعایت و پایندی به آن از الزامات فنی و مهندسی ساخت سولههای صنعتی بشمار میرود. سولههای سبک صنعتی در زمینه طراحی و ساخت سازههای صنعتی بسیار موفق عمل نموده.از اینرو توجه انبوهی از صنعتگران در زمره ساخت کارخانجات، کارگاهها، انبارها دامداری و دامپروری و سایر صنایع را به خود جلب نموده است.
در روند طراحی سوله به روش سبک سازی و بهنیه نمودن وزن سازهای مهندسین عمران و معماری متناسب با نوع پروژه، کاربری سازه و موقعیت جغرافیایی محل احداث بنا با در نظر گرفتن بار باد، برف و زلزله هر منطقه باتوجه به علم روز دنیا و تکنولوژی موجود اقدام به طراحی مینمایند. طراحی مذکور در سیستمهای نرمافزاری مختص به این حیطه و توسط مهندسین و متخصصین این عرصه انجام میشود. در مرحلهبعدی این سازهها بارگذاری و تستهای ایمنی از آنان گرفته خواهد شد. لذا باتوجه به آنچه تاکنون در باب آن اطلاعرسانی نمودیم دریافتیم روش ساخت سوله سبک یا بهینه سازی به معنای کاهش کیفیت در روند ساخت نبوده،.بلکه به معنای افزایش ایستایی و استحکام سوله صنعتی میباشد.
انواع سوله صنعتی سبک
سولههای صنعتی (industrial shed) یا بهینه سازی شده از پرکاربردترین نوع سازههای فلزی مورد استفاده در صنعت ساخت کارخانجات و کارگارههای صنعتی در ایران بشمار میرود. از اینرو علاوه بر تطبیق آن با استانداردها و ضوابط و مقررات ملی و جهانی، مطابق با پیشرفت علم و تکنولوژی در حال رشد و ارتقاع میباشند. سولههای صنعتی با توجه به سلیقه و درخواست کارفرمایان و کاربری ابنیه صنعتی و مختصات جغرافیای محل پروژه به انواع ذیل طراحی و اجرا میگردد:
سوله صنعتی خرپایی
سولههای خرپایی جزئی از مدرنترین نوع سازههای فلزی با محوریت سبکسازی استراکچرهای صنعتی محسوب میگردند. این سازههای فلزی در روند ساخت سوله از مقاطع فولادی سبک با شماتیک مثلثی طراحی و اجرا میگردند. این اتصالات توسط بندهای جوشکاری و یا پیچ و پرچ طبق نقشههای مهندسی از پیش طراحی شده.و توسط استادکاران ماهر در کارخانجات ساخت. اسکت فلزی برش و اسمبل میگردد. سولههای خرپایی به دلیل ماهیت ظاهری و کیفیت اتصالات و مقاطع به عنوان جدیدترین نوع استراکچر فلزی در دنیا کاربرد فراوانی در زمینه ساخت سوله با کاربرهای گوناگون را دارد. لذا از نظر ظاهر اجرایی قابلیت اجرا با انواع سقفهای کرو و هشتی برای این سازه وجود خواهد داشت.
سوله تیرورق
نوع دیگری از سازههای پرکاربرد در زمینه ساخت سولههای صنعتی سولههای تیرورق میباشند. این سازهها که از دیرباز کاربرد شایان ذکری در صنعت ابنیه و کارخانجات صنعتی داشتهاند. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دستخوش تغییراتی شده است.که موجب کاهش وزن سازه و مینیمال شدن این سازه میباشد. از اینرو صنعتگران زیادی را به سمت ساخت و طراحی به روش سولههای تیرورق سبک سوق داده است. این سوله در زمینه طراحی و اجرا جزئی از جدیدترین نوع سولههای صنعتی که از نظر زیبایی و اقتصادی توجیهات فنی و کاربردی دارد محسوب میگردد.
سوله ترکیبی صنعتی
سولههای ترکیبی از پرکاربردترین و مدرنترین نوع سولههای صنعتی بهینهسازی شده بشمار میروند، این سازه با تکنیک تلیق سولههای صنعتی تیرورق و خرپایی اجرایی میگردد. لذا از نظر وزنی بهینه سازی و از نظر اقتصادی دارای توجیهات فنی و مهندسی میباشد. سولههای ترکیبی از تلفیق پایههای تیرورق برروی سقفهای هلالی و یا هشتی به سبک خرپایی طراحی و اجرایی میگردد.