روش ساخت سوله صنعتی
روش ساخت سوله صنعتی و سولههای بهینهسازی شده را در این مقاله بررسی نموده و پرکاربردترین نوع سولههای صنعتی را معرفی خواهیم نمود، اگر شما نیز از جمله کارآفرینانی هستید که جهت اجرای بستر پروژه خود به دنبال ساخت ابنیه صنعتی هستید این مقاله برای شما مفید خواهد بود:
سوله صنعتی
سوله یا اصطلاحا SHED به معنای سازهای است ساخته شده از آلیاژهای فولادی با سقف شیبدار به روش هشتی و یا کرو تحت زاویه مشخص و دهانههای گوناگون به یسته به نوع سازه و کاربری سطح زیر بنای هر پروژه اجرا میباشد. ساخت سوله صنعتی از دیرباز به عنوان پرکاربردترین نوع ابنیههای صنعتی که از استحکام و ایستایی متناسب بوده و از نظر اقتصادی در دستهی ابنیه مقرون بهصرفه میباشد کاربرد شایان ذکری دارد.
سولههای قدیمی به دلیل وزن سازهای بالا و خطرات زیست محیطی به مرور زمان جای خود را به سولههای صنعتی امروزی دادند. در روند ساخت سولههای صنعتی امروزی که بدان سولههای بهینهسازی شده نیز اطلاق میگردد از تکنولوژی روز دنیا و استاندارهای ملی و جهانی استفاده شده است.
اساس کار ساخت سوله به روش سولههای صنعتی کاهش وزن سازه و بار وارده به محیط در راستای حفظ پایداری محیطی خواهد بود. لذا در این روند مهندسین و استادکاران با تجربه و ماهر با بهرهمندی از دانش و اطلاعات روز دنیا و به کارگیری نرمافزارهای مهندسی عمران و معماری دست به طراحی سازه باتوجه به:
- شرایط اقلیمی و جغرافیایی
- ابعاد و اندازهی پروژه
- کاربری سوله صنعتی
- میزان بارهای جانبی و ثقلی سازه
- درخواست کارفرمایان
مینمایند. در این روند محوریت اساسی طراحی برروی کاهش هوشمندانه و بهنیهسازی وزن سازه باتوجه به مقررات ملی و آییننامههای بینالمللی میباشد. لذا مهندسین عمران با احتساب بار سازه و شرایط جغرافیایی منطقه سازه را محاسبه وزن نموده و در نرمافزاهای مهندسی طراحی و تحت تنش و کرنش قرار میدهند در این شرایط میزان استحکام و ایستایی بنا بررسی و تایید خواهد شد.
انواع روند ساخت سوله:
باتوجه به آنچه تاکنون در باب روند ساخت سولههای سبک ذکر نمودیم دریافتیم سولههای صنعتی سبک، به سازههایی اطلاق میگردد که از نظر فنی و مهندسی دارای اساس طراحی و محاسبات بوده است، لذا از نظرر وزن سازهای سبکتر و از نظر محیطی و اقتصادی پایدار و مقرونبهصرفهتر خواهد بود.
سولههای سبک صنعتی باتوجه به سلیقه کارفرمایان و کاربری بنا به انواع ذیل طبقهبندی میگردد:
سوله تیرورق
از جمله پرکاربردترین نوع سولههای صنعتی که از دیرباز کاربرد شایان دکری در صنعت ساخت ابنیه و کارخانجات صنعتی دارند میتوان به سولههای تیرورق اشاره نمود. این سازه به ظاهر شماتیک ساده و یکپارچهی خود در دستهبندی سازههای کلاسیک قرار دارد.که باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی تغییراتی در بنیان سازهای آن ایجاد شده است. لذا سازههای تیرورق امروزی وزن سازهای کمتر و قیمت مقرونبه صرفهتری نسبت نمونههای مشابه خود دارند.
سوله خرپایی
سولههای سبک صنعتی در دستهبندی سولههای خرپایی از پرکاربردترین نوع سازههای هایتک در زمره استراکچرهای مینیمال محسوب میگردد. این سازه به دلیل استفاده از مقاطع فولادی با اشکالی مثلثی و خلل و فرج متعدد به عنوان سازهای مدرن و سبک کاربرد دارد. این سازهها دارای ایستایی و استحکام مناسب و هزینه مقرون بهصرفه و اقتصادی میباشد.
سوله ترکیبی
نوعی از سولههای صنعتی که امروزه به عنوان پرکاربردترین و بهروزترین نوع سازههای فلزی محسوب میشود میتوان به سولههای سبک صنعتی ترکیبی اشاره نمود. این سازه از پایههای تیرورق و سقف خرپایی به اشکال گوناگون کرو و یا هشتی متناسب با نوع کاربری و سلیقهکارفرمایان طراحی و اجرا میشود. این سبک سولههای صنعتی به دلیل روند ساخت سازه در ردهبندی سازههای مدرن و سبک صنعتی محسوب میشوند.
سوله با سازه فضاکار
این سازهها که به سازه فضایی معروف است از جمله سازههای مورد استفاده برای دهانههای بزرگ و بدون ستون میباشد. از پرکاربردترین موارد ساخت آن میتوان به استادیومها، سالنهای ورزشی، تالارها پذیرایی و غیره اشاره نمود. این سازهها از اشکال هندسی منظم و یکپارچه باتوجه به استانداردهای مهندسی و مقررات ملی اجرا میگردد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و دریافت دفترچه محاسبات رایگان سوله صنعتی پروژه خود میتوانید با کارشناسان فروش گروه صنعتی مبتکرسازان تماس حاصل نمایید.