طراحی سوله صنعتی
طراحی سوله صنعتی یا Industrial Shed دارای ضوابط و مقرراتی است که این سازههای فلزی را از سایر ابنیههای صنعتی تمیز داده است. سولههای صنعتی در اصل همان سولههای کارگاهی محسوب میشوند که میتوانند کاربریهای گوناگون اعم از کارخانجات خودروسازی، انبار دپوی محصولات، محیطهای ورزشی و تفریحی، کارگاههای تولیدات مواد غذایی و … را پوشش دهند.
انواع سوله صنعتی
سولههای صنعتی یا اصطلاحا سولههای سبک صنعتی باتوجه به نوع کاربری، محل نصب و درخواست کارفرمایان قابلیت طراحی و ساخت سوله به روشهای ذیل را داشته که درباب هرکدام به اختصار توضیح خواهیم داد:
۱-سوله تیرورق
از قدیمیترین و پرکاربردترین سبک سولههای صنعتی میتوان به ساخت سوله به روش سولههای تیرورقی اشاره نمود، این سبک از سولهها به دلیل خوانایی بالای مقاطع فولادی و یکپارگی ظاهری طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است. سولههای تیرورق با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در راستای کاهش وزن سازهای و افزایش استحکام و ایستایی گام برداشته است بدین جهت در تیپبندی سولههای سبک صنعتی و اقتصادی قرار دارد.
۲-سوله خرپایی
این سبک از سولهها همانطور که از نامشان مشخص است از مقاطع فولادی مثلثی شکل ساخته میشوند. ساخت سوله خرپایی نیز همانند سوله تیرورق بهینهسازی شده بوده است و علاوهبر وزن کم دارای استحکام بالا نیز میباشد. این سولهها به دلیل ظاهر مدرن در تیپبندی سولههای مینیمال قرار میگیرند.
۳-سوله ترکیبی
این سبک سولههای صنعتی ازپرکاربردترین و مقرونبه صرفهترین نوع استراکچرهای فلزی محسوب میگردد، در روند ساخت سوله به روش ترکیبی امکان استفاده از پایه تیرورق و سقف خرپایی میباشد.که همین امر سبب افزایش جذابیت بصری و کاهش وزن محسوس نسبت به موارد مشابه میگردد.
باتوجه به آنچه تاکنون بدان اشاره شده است دریافتیم ساخت سوله به روشهای گوناگون و با وزن بهینهسازی شده یا اصطلاحا سوله سبک صنعتی نیازمند مهارتی است که توسط گروه فنی و مهندسی قابل اجرا میباشد. سبکسازی سوله صنعتی هیچگاه به معنای کاهش استحکام بنا نخواهد بود،.بلکه به معنای افزایش ایستایی سازه و کاهش وزن قطعات مصرفی طبق استانداردها و ضوابط بینالمللی و در نرمافزارهای مهندسی ساخت سوله خواهد بود.
ساختار سولههای صنعتی سبک
ساختار این ابنیه صنعتی بسیار خوانا و روان میباشد، در ساخت سوله به روش سوله صنعتی قطعات و اتصالات در داخل کارخانجات ساخت سازههای فلزی و در روند ساخت سوله توسط تیم طراحی متشکل از مهندسین متخصص در زمینه عمران و معماری طبق نظر کارفرمایان و ضوابط و استانداردهای ساخت سوله طراحی و تولید میگردد. این قطعات پس از تولید و پروسهی حمل و نقل در محل پروژه توسط استادکاران مونتاژ و نصب میشود.
مزایای ساخت سوله سبک
این سولههای صنعتی به دلیل نوع کاربری و ابعاد ازجمله پرکاربردترین نوع سازههای مورد استفاده در میان صنعتگران میباشد. سولههای صنعتی امکان پوشش دهانههای بزرگ را بدون قید و ستون میانی برای کارفرمایان فراهم میآورد.و از سوی دیگر هزینههای ساخت آنان نسبت به سایر ابنیه صنعتی که با مصالح بنایی ساخته میشود کمتر بوده است. از دیگر مزایای ساخت سوله به روش صنعتی میتوان به مدت زمان کوتاه، بهرهبرداری آسان و کیفیت بالای ساخت این سازههای فلزی اشاره نمود.
به اختصار برخی از ویژگیهای ساخت سوله به روش بهینهسازی آن به شرح ذیل طبقهبندی میگردد:
- وزن کم و بهینهسازی شده
- قابلیت پوشش دهانههای کوچک و بزرگ
- قیمت اقتصادی و مقرونبهصرفه
- سرعت بالای ساخت
- نصب و مونتاژ آسان
- تنوع بالا در ساخت( سازههای تیرورق، خرپایی و ترکیبی)
نتیجهگیری
ماحصل آنچه تاکنون بدان اشاره نمودیم بدین نتیجه میرسیم ساخت سوله به روش صنعتی یا سولههای سبک به معنای کاهش وزن سازهای استراکچر و دیتیلهای اجرایی آن و افزایش ایستایی بنا و تامین استحکام آن در برابر نیروهای جانبی و فشار وارده به استراکچر فلزی خواهد بود. فلذا برخلاف نظریههای موجود سازههای سبک صنعتی و ساخت سوله به روش مذکور به معنای کاهش استحکام سازه نبوده بلکه تامین و تجهیز واحد صنعتی در راستای نیل به هدف خود را دنبال مینماید.