ساخت سوله سبک ارزان
ساخت سوله سبک و ارزان روش نوینی از ساخت استراکچرهای فلزی محسوب میشود که در آن علاوهبر کاهش وزن سازهای استحکام استراکچر براساس استاندارها و ضوابط فنی و مهندسی تامین و تجهیز میشود.
در این فرآیند مهندسین عمران و معماری پس از ثبت درخواست کارفرمایان باتوجه به سلیقه،.نوع کاربری و شرایط جغرافیایی محل پروژه اقدام به طراحی باتوجه به آییننامه و استاندارهای مقررات ملی مینمایند،.در این مرحله طراحی و محاسبات براساس استانداردهای نظام مهندسی بوده و سازه مذکور مورد بارگذاری و تستهای مهندسی نسبت به بارهای جانبی و نیروهای ثقلی قرار میگیرد.
روند ساخت و تولید سوله های صنعتی
سولههای سبک صنعتی یا همان ساخت سولههای اقتصادی به سازههایی اطلاق میگردد که وزن آنان براساس مقررات ملی و ضوابط نظام مهندسی کاهش یافته و استحکام آنان در برابر نیروهای وارده افزایش خواهد داشت. این تلورانس وزن و استحکام فرآیندی است تعادلی که باید توسط مهندسین محاسب و در نرمافزاهای تخصصی انجام شود.
مراحل طراحی تا بهرهبرداری
باتوجه به آنچه در بالا بدان اشاره شد دریافتیم کاهش وزن سازهای استراکچرهای فلزی در روند ساخت سوله تداخلی ایجاد نخواهد کرد، بلکه به معنای افزایش ایستایی و استحکام سولههای سبک صنعتی در برابر نیروها و بارهایی وارد اعم از بار زلزله، باد، برف و باران، بارهای سازه و بنایی خواهد بود.
در ذیل به برخی از مراحل ساخت سوله سبک صنعتی اشاره خواهد شد:
- انتخاب زمین و اخذ مجوزهای مربوطه از ارگانهای ذیصلاح
- انتخاب سبک سازهای سوله
- طراحی استراکچر و شماتیک سوله سبک صنعتی
- ارائه نقشههای سهبعدی پروژه به کارفرمایان
- دریافت تایید نظام مهندسی و کارفرمایان
- اجرای فونداسیون سازه شامل تسطیح و بتنریزی
- تولید اتصالات و قطعات فولادی طبق نقشههای مهندسی در کارخانجات ساخت سوله
- حمل و نقل سازه تا انبار محل پروژه
- اجرا مراحل نصب توسط استادکاران و تکنسینهای نصب
مراحل فوقالذکر از جمله مراحلی است که هر پرژه از صفر تا صد در گروه صنعتی مبتکرسازان طی مینماید و هر مرحله زیر نظر مهندسین و دستگاه نظارت، توسط استادکاران ماهر در زمینهی نصب و تولید اجرا خواهد شد.
انواع سوله صنعتی سبک
تاکنون با مراحل ساخت سولههای سبک صنعتی با وزن بهینهسازی شده آشنا شدهایم در این مرحله با انواع روش ساخت سولههای سبک صنعتی آشنا خواهیم شد:
ساخت سوله تیرورق
ساخت سوله به روش تیرورق که از قدیمیترین روشهای ساخت سولههای صنعتی محسوب میگردد، در این روش از مقاطع فولادی بهینهسازی شده با سطح مقطع مشخص استفاده میشود. در نمونه نوین این سولههای صنعتی سبک وزن سازه بهینهسازی شده و ایستایی سازه بالاتر رفته است و بلعکس نمونههای مشابه قبلی بسیار مقرونبه صرفه و اقتصادیتر خواهد بود.
ساخت سوله خرپایی
سولههای خرپایی از جمله مدرنترین نوع سولههای سبک صنعتی محسوب میشوند که از مقاطع مثلثی شکل با روش اتصال جوشکاری، پیچ یا پرچ اسمبل میگردد. این سولههای سبک صنعتی باتوجه به ماهیت بصری جزء سولههای مینیمال میباشند،.لذا از نظر وزنی به نسبت سایر سولههای صنعتی کلاسیک مقرونبه صرفهتر و اقتصادی نیز میباشد.
ساخت سوله ترکیبی
از دسته سولههای پرکاربرد که طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است میتوان به روش ساخت سوله های ترکیبی اشاره نمود.در این فرآیند از تلفیق پایهها و ستونهای تیرورق و سقفهای خرپایی استفاده میگردد.که علاوهبر کاهش وزن سازه سبب افزایش استحکام و اقتصادی شدن هزینههای ساخت تا بهرهبرداری میشود.
ساخت سوله سازه فضاکار
ساخت سوله با سازه فضاکار نوعی از روش ساخت سولههای سبک صنعتی با محوریت پوشش دهانههای بزرگ همانند استادیومها، نمایشگاهها، تالارها و سالنهای اجتماعات سولههای فضاکار با ساختار و دیتیلهای جزئیاتی مختص به خود میباشند. این سازهها عموما برای دهانههای بزرگ بدون ستون و وادار استفاده میگردد و از نظر اقتصادی برای پوشش دهانههای مذکور دارای صرفه اقتصادی خواهد بود.