سوله صنعتی مدرن
سوله صنعتی مدرن چیست و به چه سبک سولههایی مدرن میگویند؟
اگر شما نیز از آن دسته از صنعتگرانی هستید که تمایل به ساخت سولههای سبک صنعتی به عنوان بستر کارخانجات و یا کارگاههای صنعتی خود دارید این مقاله راهنمای مناسب برای شما میباشد.
سوله صنعتی مدرن چیست؟
سوله مدرن یا مینیمال در اصل همان سولههای صنعتی سبکی هستند که طی فرآیندهای فنی و مهندسی و در راستای رشد علم و تکنولوژی روز دنیا پیشرفت نموده و امروزه بهعنوان سوله مدرن شناخته میشود.
روش ساخت سولههای مدرن و یا سولههای سبک صنعتی برپایهی افزایش استحکام بنا و کاهش هزینههای ساخت سوله و بهرهبرداری از آن میباشد. لازم به ذکر است کاهش وزن سازه به معنای کاهش ایستایی سازه نبوده بلکه به معنای کاهش وزن مازاد بر آنچه استانداردهای روز دنیا میباشد.
روند طراحی سولههای صنعتی
جهت ساخت سولههای صنعتی سبک وزن اقداماتی لازم است که میبایست طبق فناوری و استاندادهای روز دنیا و زیر نظر مهندسین و استادکاران ماهر اجرایی گردد. در این روند مهندسین باتوجه به درخواست کارفرمایان و مطالعات فاز صفر پروژه اقدام به طراحی استراکچر سازه در سیستمهای نرمافزاری مینمایند. در مرحلهی بعدی سازههای طراحی شده مورد تست و بررسیهای اولیه قرار میگیرد و پس از تایید مهندسین به مرحله ساخت سوله را پیدا مینماید.
لازم به ذکر کلیهی مراحل ساخت سوله اعم از اجرا فونداسیون تا اسکلت فلزی و اجرای پوشش و … زیر نظر مهندسین ناظر مقیم انجام میشود، از اینرو ضوابط و استانداردها در آن رعایت شده است.
انواع سوله صنعتی
نحوهی ساخت سولههای مدرن صنعتی باتوجه به سلیقه کارفرمایان، محل اجرا پروژه و شرایط جغرافیایی موجود به انواع ذیل تقسیمبندی میگردد:
سوله تیرورق
این سبک از سولههای صنعتی به دلیل قدمت و ساختارشان از دیرباز بهعنوان پرکاربردترین نوع سولههای صنعتی بشمار میروند. ساخت سوله تیرورق به روش سوله مدرن صنعتی سبب افزایش استحکام و ایستایی بنا و کاهش وزن سازهای آن به نسبت گذشته شده است.
سوله خرپایی
سولههای مینیمال خرپایی یا همان سولههای صنعتی مدرن که از اتصالات مثلثی شکل به روش جوش و یا پیچ و پرچ ساخته میشوند. این سازهها به دلیل روند ساخت و ماهیت بصری به عنوان سازههایی بهروز و مدرن محسوبب میشوند.و از نظر وزنی و ساخت سوله با سایر روشهای مشابه تفاوت شایانی ندارند.
سوله ترکیبی
از پرکاربردترین و بهروزترین نوع سازههای فلزی میتوان به سازههای ترکیبی با سقف خرپایی و پایههای تیرورق اشاره نمود این سازهها علاوه بر کاهش وزن استراکچر، زیبایی و ماهیت بصری موارد مذکور را داشته و از نظر اقتصادی مقرونبهصرفهتر میباشند.
نتیجهگیری
باتوجه به آنچه تاکنون درباب ساخت سوله به روش سوله مدرن صنعتی بیان شد دریافتیم این سولهها باتوجه به ماهیت بصری، وزن سازهای، سلیقه کارفرمایان و شرایط جغرافیایی محل پروژه قابل انتخاب و اجرا میباشد. مهارت اساسی در ساخت سوله صنعتی مدرن مدیریت فناوری و طراحی سوله به نحوی است که علاوهبر کاهش وزن سازه و فولاد مصرفی، استحکام و ایستایی استراکچر در برابر نیروهای وارد اعم از نیروهای جانبی و بارهای وارده مورد بررسی و احساب قرار گیرد.