انواع سوله صنعتی سبک
انواع سوله صنعتی سبک و یا بهینهسازی وزن در زمان ساخت سوله به معنای کاهش وزن سازهای استراکچر و الحاقات آن اعم از احتساب وزن تیرها، ستونها، رفترها، مهاربندها و سایر اجزای اصلی تشکیل دهنده.با در نظر گرفتن بارهای وارده به سازه بدون ایجاد تنش و با مقاومت کششی و فشاری بالا میباشد.
در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با آنچه لازم است درباب سولههای سبک و بهینهسازی وزن سوله آشنا شوید:
سوله صنعتی سبک و موارد کاربرد آن
سوله یا Shed اصطلاحا به سازه فلزی با سقف شیبدار در انواع هشتی و منحنی اطلاق میگردد که همسو با جریانات انقلاب صنعتی اروپا حدودا در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی پدیدار شده است. امروزه این استراکچرهای فلزی بستر رشد و ترقی اقتصادی را در راستای ساخت سوله کارخانجات،کارگاهها، انبارها، حوزه کشاورزی … برای صنعتگران به وجود آورده است.
پس از طی دوره کلاسیک و نئوکلاستیک و ورود به دوره مدرنیته تمرکز برروی ساختمانها با سیستم سازهای بیشتر شده و شاهد طراحی و اجرای ساختمانهایی با این سبک که در زمره سبک اکوتک و هایتک قرار میگیرند بودهایم. این ساختمانها با بهرهبرداری از تناسبات و استانداردها و با تمرکز بر نمایش اجزای سازهای به وجود آمده است،.لذا سولههای صنعتی نیز در این زمره قرار میگیرند.
طراحی سوله با وزنی بهینه
بهینهسازی وزن سوله به معنای افزایش استحکام و پایداری سازه مطابق با مقررات ملی ساختمانهای صنعتی و استاندادهای فنی سازههای فلزی و در راستای کاهش هزینهها میباشد. سبکسازی به معنای تضعیف سازه و کسری در متریال مصرفی آن نخواهد بود بلکه در این روش مهندسین با بهکارگیری دانش روز دنیا به همراه نرمافزارهای مهندسی اقدام به طراحی و بارگذاری برروی سازه از صفر تا صد مینمایند، تا از استحکام آن در برابر عوامل جوی و بارهای وارده اطمینان حاصل نمایند.
نکته:سبکسازی غیر اصولی سازه سبب ایجاد مخاطراتی برای بهرهبرداران خواهد شد تاجایی که گاها شاهد تخریب سوله ناشی از بار برف،باد و زلزله در نقاط مختلف کشور بودهایم.لذا تاکید میکنیم هنگام بارگذاری باتوجه به نوع سوله و موقعیت جغرافیایی سازه بارهای وارده در سیستم مهندسی بارگذاری، تست و بررسی شود.
طراحی و ساخت سولههای صنعتی را باتوجه به نوع کاربری، موقعیت جغرافیایی، استانداردها و ضوابط ساخت سوله و درخواست کارفرمایان میتوان به دستههای ذیل تقسیم نمود:
۱-سوله با سازه تیرورق
این سبک از سولهها که قدمتی برابر با پیدایش صنعت سولهسازی دارند به دلیل ظاهر کلاسیک و قابلیت انعطافپذیری بالا در طراحی توجه کارفرمایان زیادی را به خود جلب نمودهاند. سازه این سولههای صنعتی برخلاف آنچه تصور عموم است سنگین نبوده.و قابلیت طراحی و اجرا با وزنی بهینهتر و به مراتب کمتر از سایر سازههای فلزی ساخته شده در این سبک را دارد.
لذا نحوهی طراحی و محاسبات بارگذاری روی این سازههای فلزی است که میزان سبکی، سنگینی و مقاومت آن را مشخص مینماید. گروه صنعتی مبتکرسازان با بهرهمندی از واحد فنی و مهندسی حرفهای قابلیت اجرای انواع سولههای صنعتی به سبک تیرورق را با وزنی بهینه و ایستایی بالا برای شما کارفرمایان فراهم آورده است.
۲-سوله با سازه خرپایی
این سولهها پس از سوله صنعتی تیرورق به عنوان پرکاربردترین سبک سازههای مینیمال در جهان محسوب میشوند، این سازههای فلزی از نظر بصری دارای ظاهری مدرنتر از سایر سبکها میباشد و به دلیل پیچیدگی ظاهری و چشم نوازی کاربران زیادی را به خود جلب نموده است. رفتار سازهای این سولهها نیز همانند سایر سولههای صنعتی بوده و دارای اتصالات و دیتیلهای اجرایی پیچیدتتری نسبت به سوله صنعتی تیرورق است، فلذا این سولهها دارای مقاومت کششی و ایستایی لازم برای ساخت کارخانجات میباشند.
۳-سوله با سازه ترکیبی
دسته بعدی از سولهها که همانند سایر سبکها طرفداران خود را دارد سبک سوله صنعتی با سازه ترکیبی میباشد، ساخت سوله در این سبک با پایههای تیرورق و سقف خرپایی و بلعکس میباشد. تعیین اینکه کدام مورد برای سایت شما مورد تایید و استاندارد است برعهده مهندسین محاسب وطبق استعلامات در نقشههای فنی ساخت سوله میباشد.
۴-سوله با سازه فضاکار
از جمله بهروزترین و جالبترین نوع سازههایی که کاربرد وسیعی در صنعت ساخت سوله نمایشگاهی و سالنهای اجتماعات و …. دارند، سوله صنعتی با سازه فضاکار میباشد، این سبک از سولهها قابلیت پوشش دهانههای بزرگ بدون ستون و حفظ زیبایی بصری پروژه را برعهده دارند.
سولههایی که در بالا بدان اشاره شده است دارای عناصر سازهای مختلفی میباشد، این دیتیلها توسط اتصالاتی تحت عنوان جوشکاری، پیچ یا پرچ سازهای یکپارچه و با ایستایی بالا را ایجاد مینمایند.
اجزای تشکیلدهنده سوله
اجزای تشکیلدهنده سوله صنعتی فارغ از سبک انتخابی و محل قرارگیری آنان دارای عناصر و جزئیات مشترکی است:
- ستون
- تیر
- مهاربندها
- رفتر
- بادبند سقفی
- بادبند دیواری
- لاپه
- استرات
- گیرت
- اتصالات پیچ و پرچ
- جوشکاری
این اجزا باتوجه به نوع سوله، محل قرارگیری و کاربری و بهرهبرداری هر پروژه توسط گروه فنی و مهندسی بررسی و طراحی و ساخت سوله آغاز میگردد.
طراحی سوله سبک
باتوجه به آنچه تاکنون درباب انواع سوله صنعتی سبک و دیتیلهای اجرایی آنان اشاره شد دریافتیم که میتوان هر کدام از سولههای مذکور را انتخاب نموده و سپس با رعایت استاندارها و قوانین مندرج در آیین نامهها و مقررات ملی وزن آن را به بهینهترین حالت تبدیل به سوله سبک صنعتی نمود. لذا سوله صنعتی سبک نوع مشخصی از سولهها نیست بلکه همان سولههای مذکور است که در بهینهترین حالت محاسبه و طراحی میگردد.
کارفرمایان میتوانند هر کدام از سولههای مذکور را باتوجه به سلیقه و نوع پروژه خود انتخاب نموده.و سپس مرحله بهینهسازی وزن سازه و اجرای آن را با خیالی آسوده برعهده مهندسین گروه صنعتی مبتکرسازان بسپارند.
پارامترهایی که بر وزن سوله تاثیرگذار است شامل موارد ذیل میباشند:
- موقعیت جغرافیایی
- مساحت پروژه( طول، عرض، ارتفاع)
- میزان بار وارده( بار باد، زلزله، برف و بار نای از سازه)
- متریال مصرفی
- نماسازی سوله
- کاربری پروژه
- نصب جرثقیل
- نوع فنداسیون
سوله صنعتی سبک یا بهینه نیز همانند سولههای کلاسیک و سنگین از مقاومت بالایی برخوردار بوده و به دلیل مقرون بهصرفه بودنشان به نسبت سولههای سنگین طرفداران زیادی دارند.
تاکنون دریافتیم که بهینهسازی وزن سوله باتوجه به پارامترهای مذکور و توسط کارشناسان فنی و مهندسی قابلیت محاسباتی و طراحی را دارد،.لذا شما کارفرمایان گرامی جهت برآورد وزن و ساخت سوله خود میتوانید با کارشناسان گروه صنعتی مبتکرسازان تماس حاصل نمایید.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
[…] میآید. هر واحد صنعتی دارای چندین بخش مختلف از جمله سوله صنعتی، تاسیسات برقی و مکانیکی، ابنیه مصالح بنایی، فضای سبز و […]