پوشش دیوار سوله و انواع آن
پوشش دیوار سوله و انواع آن چیست و از چه متریالی برای پوشش دیوارها استفاده میشود؟
پس از ساخت و اسمبل نمودن سازهی فلزی سوله با در نظرگرفتن ضوابط و استاندارهای ساخت و بهرهبرداری نوبت به اجرای دیوارهای اصلی سوله یا اصطلاحا دیوارپوش سولههای صنعتی میباشد. این دیوارها عموما از جنس مصالح بنایی هستند که بهطور پایه در سازههای بنایی از آنان بهرهمند میشویم.
لازم به ذکر است این مصالح باتوجه به نوع پروژه، درخواست کارفرما، شرایط جغرافیایی و سایر پارامترهایی که در ذیل به اختصار بدان میپردازیم قابلیت تغییر و یا حتی استفاده از بهروزترین متریالهای نوین را نیز دارند.
دیوار سوله چیست؟
قبل از هرگونه توضیح در باب دیوار سوله و یا پوشش بهکار رفته در آن باید بدانیم دیوار چیست و چند نوع دیوار برای سولههای صنعتی کاربرد دارد.
دیوار سوله سازهای است حائل و یا تفکیککننده که با ساختاری یکپارچه و ممتد در راستایی قائم بستر پروژه جهت دستیابی چند فضای تفکیکی در محیطی مشترک اجرا میگردد. این دیوارها عموما از مصالح بنایی مانند آجر، سنگ، بتن، بلوک بتنی و سفالی و … طراحی و اجرایی میشوند.
دیوارهای اجرایی در سطح بستر سولههای صنعتی عموما دارای عناوین تفکیک فضایی بوده و بهطور معمول هیچگونه فشار و تنشی را جز مقاومت در برابر عوامل جوی و شرایط جغرافیایی متحمل نمیشوند. فلذا این همان مرز باریکی است که این سازههای صنعتی با سایر ابنیه متمرکز در سایتهای اجرایی دارند.
انواع پوشش دیوار در سوله:
باتوجه به آنکه دیوار در سولههای صنعتی نقش مجزاکننده فضاهای پروژه را دارد و عموما باری به جز نیروهای وارده ناشی از شرایط جوی مانند باد، زلزله، برف و … مستقیما بر این سازه متمرکز نخواهد بود، میتوان آن را با تنوع طراحی زیاد و باتوجه به نیاز پروژه و درخواست کارفرمایان با تنوع متریالی زیادی اجرایی نمود.
پیش از آنکه درباب پوشش دیوار سوله و انواع آن توضیح دهیم بدین میپردازیم که دیوارهای اجرایی از نظر معماری و عمران با چه تفکیکات و ویژگیهایی همراه است.
دیوارها عموما بسته به عملکرد و مصالح بهکار رفته در آنان تقسیمبندی میشوند:
انواع دیوار از نظر عملکرد:
- دیوارهای باربر:
دیوارهایی که علاوهبر تحمل وزن خود، بارناشی سایر الحاقات مانند سقف را تحمل نموده و طی فرآینده طراحی شده به سطح بستر زیرین انتقال میدهند.
- دیوارهای غیر باربر:
این سبک دیوارها صرفا وظیفه تحمل و انتقال بار متمرکز خود را داشته و اصطلاحا به آنان دیوارهای تقسیمکننده و یا پارتیشن نیز اطلاق میگردد.
- دیوار حائل:
دیوارهای حائل عموما به مقصود مقاومت در برابر نیروهای جانبی مانند حرکت خاک و سایر عوامل اجرایی میگردد.
- دیوار عایق:
این دیوارها که مطابق با مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان کاربردی وسیعی در ساختمانسازی دارند.به عنوان دیوارهای عایق و یا ایزوله در برابر سرما، گرما، رطوبت و صوت طراحی و ساخته میشوند.
- دیوار کاذب:
این سبک از دیوارها را میتوان زیرمجموعهای از دیوارهای حائل نامید که علاوهبر پارتیشن به حالت کناف نیز عملکرده.و قابلیت تفکیک فضای داخلی سوله به بخشهای گوناگون را فراهم میآورد.
- دیوار محوطه:
این دیوارها همانگونه که از نامشان برآیند میشود به عنوان حصاری در اطراف سوله اجرا شده و وظیفه حفظ و نگهداری محیط پیرامونی فضای صنعتی را برعهده دارند.
انواع دیوار از نظر مصالح:
همانطور که تاکنون بدان اشاره نمودیم دیوارها باتوجه به ماهیت و محیط قرارگیری قابلیت اجرا با انواع مصالح مانند آجر، بتن، بلوک بتنی و سفالی،.دیوارپوشهای نوین، گچ و خاک و غیره را دارا میباشند.
مصالح کاربردی برای پوشش سوله:
تاکنون با دیوار، انواع آن از نظر عملکرد و متریالهای مصرفی و نحوه اجرای آن آشنا شدیم،.در این مبحث به کاربردیترین مصالح روز دنیا که قابلیت بهرهبرداری در پروژه ساخت سولههای صنعتی را دارد اشاره مینماییم.
-
دیوار با مصالح بنایی
این دیوارها همان دیوارهای ساخته شده با مصالح بنایی مانند آجر و سایر متریالهای بنایی است که با اتصالدهنده تحت عنوان ملات و از طریق لایهبندی و رجچینی توسط استادکاران اجرایی میگردد. دیوارهای مصالح بنایی به دلیل در دسترس بودن مصالح بنایی در پروژه و سرعت اجرا مناسب مورد پسند و اجرای کارفرمایان قرار گرفته است.
-
بلوکهای دیواری
این دیوارها که تحت عنوان بلوکهای سفالی، بلوکهای سیمانی و یا لیکا با آنان آشنا هستید پرکاربردترین و مقرون بهصرفهترین نوع دیوارهای اجرایی در ساخت سوله بهشمار میآیند. بلوکهای دیواری قابلیت اجرا به روش بلوکهای توخالی و توپر را که سبب ایجاد خاصیت ایزولاسیون در آنان میشود را با سرعت بالا دارند. دیوارهای مذکور جهت اجرا به دلیل ماهیت مقاومتیشان تا استاندارد ۸ متر را پوشش میدهند.و جهت اتصال و گیرداری آن از ملات ماسه سیمان استفاده میشود.
-
دیوارهای ساخته شده با ساندویچ پانل
این سبک دیوارها که از پرکاربردترین نوع دیوارهای اجرایی در ساخت سولههای صنعتی میباشند از متریالی تحت عنوان ساندویچ پانلها که خود از جنس پلیاستایرن و پلییورتان ساخته میشود. این دیوارها به روش کام و زبانه در داخل قابهای فلزی یا پروفیلهای فولادی از پیش ساخته شده قرار میگیرند. ازجمله بارزترین ویژگی این دیوارها میتوان به ایزولاسیون و عایق بودن در کنار طیف وسیع رنگی و جذابیت بصری آن اشاره نمود.
-
دیوار هبلکس
دیوارای هبلکس با بلوکهای ACC از رایجترین نوع متریالهای مصرفی در ساخت سولههای صنعتی بشمار میآیند، این بلوکها به دلیل مقاومت بالا در برابر آتشسوزی و عایق بودنشان کاربران زیادی را به خود جذب نموده است. این بلوکها از ترکیب و پخت ماسه سیلیسی، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و میزان معینی آب تولید میگردد،.از اینرو علاوهبر مقاومت بالا از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه میباشد.
-
دیوار تری دی پانل
این دیوارها دارای شبکه مشبندی و هسته مرکزی نسوز از جنس یونولیت نسوز میباشد،.این دیوارها به دلیل ماهیتشان قابلیت بهرهبرداری به عنوان دیوار باربر را نیز دارا میباشند.
باتوجه موارد فوقالذکر دریافتیم که دیوارها در سوله چه نقشی را برعهده دارند و با چه متریالهایی قابلیت اجرا دارند،.لذا کافرمایان گرامی باتوجه به پارامترهایی ازجمله نوع کاربری، محل قرارگیری، شرایط جغرافیایی امکان اجرای هرکدام از متریالهای پیشنهادی فوق را دارند.
جهت دریافت پیشنهاد قیمت پوشش سوله خود همین حالا با ما تماس بگیرید