انواع ساخت سوله گاوداری
ساخت سوله گاوداری در ایران از گذشته تا به امروز از اعتبار خاصی برخوردار بوده است . گاوداری به دلیل استفاده از پوست، گوشت و شیر گاو، جزء صنایع پر کاربرد کشور ماست. امروزه برای سوله گاوداری از طراحی های مدرن استفاده می شود و همین طراحی مهندسی و پیشرفته باعث کاهش هزینه ها و بالا رفتن راندمان کاری می شود. ساخت سوله براساس قوانین و ضوابط قانونی و اصولی تضمینی برای امنیت و سلامت دام می باشد و از همه مهم تر اطمینان خاطر دامدار.
گاوداری دو نوع است: گاوداری گوشتی و شیری. برای ساخت سوله گاوداری اگر دام برای پرواربندی باشند هر راس گوساله فضایی بین ۲تا ۴ متر و برای گاوهای شیرده ۳٫۵ الی ۵ متر نیاز است و این متراژ براساس نژاد و جثه گاوها تغییر می کند. طراح ساخت سوله گاوداری باید از شرایط آب و هوایی منطقه، نوع نژاد دام، نحوه نگهداری و پرواربندی آن اطلاعات جامعی داشته باشد.
گرفتن مجوز برای سوله گاوداری:
چون گاوداری از زیرشاخه های کشاورزی به حساب می آید پس برای گرفتن مجوز به وزارت جهاد کشاورزی باید مراجعه کنید.
برای تهیه و خرید زمین مناسب، باید دقت کنید و زمینی را انتخاب کنید که در محلی باشد که جهت وزش باد از سمت مناطق مسکونی به گاوداری باشد تا بوی بد به سمت مناطق مسکونی نرود و دیگر اینکه در مسیر مسیل ها نباشد. گاوداری می بایست از مناطق مسکونی دور باشد مثلا:
- ۲۰۰ متر حداقل از روستا
- ۱ کیلومتر از شهرک ها
- ۱۵۰ متر از اتوبان و جاده
- ۵۰۰متر از کارخانجات مواد غذایی
- ۱ کیلومتر فرودگاه
- ۵ کیلومتر از شهرهای بزرگ
انواع سوله برای ساخت گاوداری:
- سوله تیرورقی
- سوله خرپا
- سوله UBM
پیشنهاد ما برای ساخت سوله گاوداری به چند دلیل سوله خرپایی است. از جمله:
- حمل و نقل این نوع سوله آسان است و قطعات آنرا به راحتی می توان جا به جا کرد.
- دهانه این نوع سوله ها را می توان به صورت گسترده ساخت.
- با هر طرح و سلیقه ای ساخته می شود.
- امکان استفاده از جرثقیل سقفی
- استاندارد بودن این نوع سوله
نامناسب ترین روش برای ساخت سوله گاوداری ساخت سوله یو بی ام (UBM) می باشد. زیرا عایق پلی اورتان جذب بوی زیادی دارد و به دلیل جنسش به شدت جاذب میکروب و باکتری است و ضدعفونی هم نمی شود که ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به شما کارفرمایان بزند. و به همین دلایل در اکثر مواقع سازمان مهندسی تائیدیه نمی دهد.
برای ساخت سوله گاوداری نیاز به بررسی و درنظر گرفتن موارد زیر است:
A) اصطبل سوله گاوداری:
- جایگاه بسته: هر راس گاو جای اختصاصی خود را دارد.
- جایگاه نیمه باز
- جایگاه باز: دارای یک فضای باز برای پیاده روی دام (بهاربند نام دارد) و یک فضای مسقف برای استراحت حیوان.
B) نور گاوداری:
دقت کنید که گاوداری حتما از روشنایی خیلی خوبی برخوردار باشد چون روشنایی باعث افزایش شیر گاو می شود. حتی در شب هم باید یه میزانی از روشنایی در گاوداری باشد چون در تاریکی ممکن است گاو رفتار غیرطبیعی انجام دهد.
C) ابعاد مناسب سوله گاوداری:
دهانه ۳۲ و ارتفاع ۵ و شیب سقف ۳۳% می تواند ابعاد مناسبی برای سوله دامداری باشد ولی طول براساس پارامترهایی مثل اینکه چه نوع دامی باشد و چند راسی باشد متغیر است. در این ابعاد هم می توانید فری استایل فعالیت کنید هم بحث تهویه به خوبی انجام می شود.
D) سالن شیردوشی در سوله گاوداری:
در گاوداری ها سالنی مخصوص دوشیدن گاو وجود دارد. دوشیدن شیر به صورت مدرن و به صورت اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام می شود.
E) اتاق قرنطینه:
جهت جداسازی دام های مریض
F) اتاق دامپزشکی:
هر دامداری نیاز به حضور مرتب یک دامپزشک دارد.
هزینه ساخت سوله گاوداری:
میزان مساحت پروژه سوله، ارتفاع آن و نوع متریال در میزان قیمت تاثیر دارد. برای استعلام قیمت سوله گاوداری و همچنین مشاوره انواع سوله برای مناطق مختلف ایران میتوانید با مشاورین گروه صنعتی مبتکرسازان در ارتباط باشید.