مراحل ساخت سوله استاندارد چیست؟
اولین مرحله ایجاد مشاغل تولیدی و صنعتی، بالابردن سطح کیفی فضای تولید است و دراین لحظه نقش مهم سوله استاندارد به چشم می آید. ساخت سوله یکی از راه های کاربردی برای احداث سالنهای صنعتی و غیره …است،که بسته به نوع کاربری آن میتواند در ابعاد و اندازههای مختلفی ساخته شود. در این مقاله ما قصد داریم تا درباره مشخصات کلی یک سوله استاندارد صحبت کنیم و عواملی که در بالا بردن و پایین آوردن استاندارد سوله تاثیر می گذارد را بررسی نماییم. جهت ساخت یک سوله استاندارد باید موارد زیر را که توضیح داده ایم ، رعایت شود که در استحکام، مقاومت و زیبایی سوله نقش بسزایی دارند.
- مشخص کردن ابعاد سوله
- تعیین شهر مورد نظر و کاربری سوله
- ارائه دفترچه محاسبات سوله
- خرید متریال جهت ساخت سوله
مشخص کردن ابعاد سوله
اولین مرحله که قبل از اجرای سوله باید به تایید سازمان مقررات ملی ساختمان برسد ابعاد استاندارد سوله است. ابعاد سوله شامل عرض سوله ( دهانه سوله )، طول سوله، ارتفاع سوله و شیب سوله می باشد .
طول سوله : سازه ی سوله معمولا شامل ستون و تیر ها می باشد. فاصله ی استاندارد برای این تجهیزات معمولا ۶ متر می باشد. طول استاندارد یک سوله معمولا در حدود ۱۰۰ متر می باشد.
عرض سوله : عرض سوله مهمترین عامل، در استاندارد بودن آن می باشد. به طور کلی عرض دهانه ی سوله در حدود ۲۰ تا ۸۰ متر می باشد. عرض سوله یکی از موارد تعیین کننده وزن سوله می باشد.
ارتفاع سوله : ارتفاع سوله عامل مهم تاثیر گذار در وزن سوله می باشد. ارتفاع سوله استاندارد معمولا بنا بر نیاز پروژه تعیین می گردد. یعنی اصولاً ارتفاع سوله در مرحله اول با توجه به نوع کاربری مورد نیاز در سوله نسبت به ماشین آلات ( جرثقیل و..) انبار و فضای مورد نیاز در داخل سوله مشخص می گردد. ارتفاع سوله در تاج سوله با توجه به عرض و شیب سقف سوله مشخص می گردد. مثلاً اگر ارتفاع ستون سوله ۶ متر باشد و عرض سوله ۲۰ متر در نظر گرفته شود و شیب سقف سوله نیز ۲۰% تعیین گردد، ارتفاع سوله در تاج ۸ متر است. حالا اگر عرض سوله و شیب سقف سوله بیشتر و یا کمتر گردد به همان میزان ارتفاع تاج سوله نسبت به ستون تغییر خواهد کرد. معمولا ارتفاع استاندارد سوله ۶ متر می باشد.
شیب سوله : شیب سوله در حدوده ۱۰ تا ۳۰ درصد میباشد. در سوله با عرض کوچکتر از شیب ۲۰% استفاده می شود. در مواردی که عرض سوله بزرگ باشد، معمولا ساخت سوله با شیب ۱۵% انجام می شود. هنگامی که عرض سوله خیلی بزرگ و بیشتر از ۴۰ متر است، ممکن است، این شیب تا ۱۰% کاهش پیدا کند. در مناطق با برف زیاد، بهتر است شیب سوله از ۱۵% کمتر نباشد. البته باید توجه داشت که افزایش شیب سوله منجر به افزایش بار باد می شود. رعایت توازن بین بار باد و بار برف توسط مهندس سازه طراحی و انجام می شود.
تعیین شهر مورد نظر و کاربری سوله استاندارد
بعد از مشخص کردن ابعاد سوله مورد نظر خود، باید شهر و نوع کاربری آن را تعیین کنید. سپس بر اساس محل احداث سوله و نوع کاربری سوله و بودجه ای که تخصیص داده اید، اقدام به سفارش ساخت سوله نماید , سوله ساز هم در همان ابتدا این اطلاعات را از مشتری دریافت می کند و بر اساس آن اقدام به طراحی سوله می کند .
ارائه دفترچه محاسبات سوله استاندارد
هر سازه وقتی می خواهد ساخته شود ، سوله ساز می بایست یک دفترچه محاسبات صادر کند که آن مشخصات فنی سازه را به صورت کامل شرح دهد و توضیح دهد که با چه متریالی و با چه شیوه ای می خواهد یک سوله یا سازه را بسازد. این بحث شاید اصلی ترین و مهمترین موضوع در مشخصات سوله استاندارد می باشد. دفترچه محاسبات سوله که در آن تمامی مشخصات سوله بصورت استاندارد سازی شده نوشته شده است باید بصورت دقیق و کامل نوشته شده باشد. اما این نکته را هم باید توجه داشت که همیشه دارا بودن دفترچه محاسبات دلیل بر استاندارد بودن ساخت سوله نیست.
خرید متریال جهت ساخت سوله استاندارد
سوله استاندارد باید با مصالح و فولاد درجه یک و با کیفیت ساخته شود. که متاسفانه در حال حاضر این موضوع بسیار نگران کننده است، زیرا برخی شرکت ها هستند که حتی از مصالح بی کیفیت بهره میگیرند .
نتیجه گیری
با توجه به موارد و آیتمهای ذکر شده رعایت این موارد بسیار ساده بوده و با کمی وقت گذاشتن و دقت میتوان یک سوله استاندارد را از غیر استاندارد تشخیص داد و یک سازه با کیفیت و کارآمد را خلق کرد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از مشخصات انواع سوله مانند سوله خرپایی به صفحه زیر در سایت مراجعه فرمایید.
گروه صنعتی مبتکرسازان در زمینه ساخت سوله خرپا، با روش سازه خرپای دوبل، توانسته است در دهه گذشته، با استفاده از توان خود در زمینه طراحی سازه های فلزی، و با استفاده از به روزترین نرم افزارهای طراحی و مدلسازی، نسل جدیدی از سوله های سازه فضایی دوبل را بدون محدودیت در دهانه و ارتفاعات بزرگ سالن، بصورت سوله سبک ، برای هر نوع کاربری سوله و اسکلت های فلزی و طبق مباحث ششم و دهم مقررات ملی ساختمان کشور طراحی و اجرا کند که در این طرح ها، امکان بهره وری بالا و صرفه جویی در هزینه ها فراهم خواهد شد.
برای آشنایی بیشتر با سوله سازی به شیوه نوین خرپای سبک، پیشنهاد می شود مطالب درج شده در مجله خبری را مطالعه کنید.